Handleeskunde

Het is een feit dat de lijnen op ieders hand verschillend zijn, maar wat betekent dit? Heeft dit invloed op het lot of het leven zelf?

Handlijnkunde (of handleeskunde) is een oude kunst die zijn oorsprong vindt in China, zo’n vijfduizend jaar geleden. Vanuit China drong het door tot India, en van daar naar het Midden-Oosten. Door de kruisvaarders is het in de middeleeuwen verspreid naar Europa. Echter kon het niet vrij beoefend worden door een algeheel verbod dat opgelegd was door de Katholieke kerk, de kerk achtte de handleeskunde als iets voor de Roma zigeuners, ketters en afvalligen.

Handlezers zijn al vanouds gevestigd in Europa waar ze de kunst van het handlezen in het geheim hebben moeten uitoefenen. Ondanks de verboden hierop werden handlezers toch vaak uitgenodigd bij invloedrijke mensen in die tijd, zij kwamen voortdurend in paleizen en kastelen.

Pas in de 19e eeuw werd handleeskunde officieel erkend en toegestaan. In Parijs openden een aantal salons, de mensen die hun handlijnen wilden laten lezen kwamen met ladingen aan en daaronder bevonden zich ook bekende namen als Coco Chanel, Winston Churchill, Alexander Dumas en Marlene Dietrich.

En nog steeds worden we bezocht door bekende mensen, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Ondanks de technologische ontwikkelingen en de moderne denkwijze van vandaag de dag, is men toch altijd benieuwd naar wat er in de toekomst ligt.

Wat is handleeskunde nou precies? Het is niet alleen het voorspellen van iemands toekomst, het kan mensen ook helpen bij het ontdekken van bepaalde talenten en karaktereigenschappen die ze bezitten en dat kan weer helpen bij het maken van beslissingen en bij moeilijke keuzes in het leven.

Door het laten lezen van de lijnen in uw handpalm kunt u ook gewezen worden op mogelijke gevaren in de toekomst en als wel daar alert op zijn, zijn deze ook makkelijker te vermijden. Ook kan de ongegronde angst voor bepaalde dingen worden weggenomen. Ook dagelijkse twijfels over carrièrekeuze of misschien een aankomende echtscheiding en dergelijke dingen worden besproken zodat daar meer duidelijkheid over ontstaat en een knoop makkelijker door te hakken is.